Μαθητές του Γυμνασίου μας ζωγραφίζουν για την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού και οι μαθητές του Γυμνασίου μας εμπνεύστηκαν και αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους για τους παιδαγωγούς τους ζωγραφίζοντας.

Ο κ. Αντώνης Ψύρης,διευθυντής του Γυμνασίου κι Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης του σχολείου μας στην ομιλία του για την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού τονίζει τον αδιαμφισβήτητα σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών στη σύγχρονη εποχή:

«Χρόνια πολλά στον δάσκαλο εμπνευστή. Στον δάσκαλο που δεν περιορίζεται στο ρόλο ενός απλού αναμεταδότη γνώσεων, αλλά φιλοδοξεί να αφυπνίσει τις νεανικές ψυχές. Στον δάσκαλο που καθημερινά κρατά ανοιχτά και άγρυπνα τα μάτια της ψυχής του αλλά και των μαθητών του. Στον δάσκαλο που έχει ανοιχτές τις πνευματικές του κεραίες, για να συλλάβει τα πολλαπλά μηνύματα των καιρών. Στον δάσκαλο που με τη διδασκαλία του καλλιεργεί το ανήσυχο πνεύμα των μαθητών του. Στον δάσκαλο τέλος, που το κύρος του τα τελευταία χρόνια πλήττεται από παντού, καθώς κλονίζεται η εμπιστοσύνη στον ίδιο και στο έργο του.

Θα μπορούσαμε επί ώρες να μιλάμε γι΄ αυτόν τον δάσκαλο. Ένα είναι βέβαιο ότι τον δάσκαλο αυτόν τον έχουμε απόλυτη ανάγκη ως έθνος ,ως κοινωνία και ως λαός. Σε μια εποχή κατά την οποία όλοι σχεδόν οι θεσμοί διέρχονται μια βαθιά κρίση αξιών, εμείς πιστεύουμε ότι ο Έλληνας Δάσκαλος μπορεί να ξαναζωντανέψει τη χαμένη ελπίδα. Η κρισιμότητα της σημερινής κατάστασης απαιτεί από τον σημερινό δάσκαλο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνειδητοποιήσει πως πάνω και πέρα από όλα είναι παιδαγωγός. Κυρίως όμως απαιτεί από τον σημερινό εκπαιδευτικό να στοχεύσει στη διδασκαλία ολοκληρωμένων και αυτοδύναμων προσωπικοτήτων που θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες προκλήσεις των καιρών.»

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Χρυσικός Θεόδωρος, Λιούλη Αλεξάνδρα