Οι Φυσικές Επιστήμες του Λυκείου… εν D*ράσει

Οι Φυσικές Επιστήμες του Λυκείου μας συμμετείχαν δυναμικά σε δύο σημαντικές διοργανώσεις, όπου ξεχώρισαν με την παρουσία τους αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις… ζωής!

Έτσι, Ομάδα μαθητών της Α’  & της Β’ Λυκείου “έφερε την αλλαγή” στο Αthens Festival of Science! Τα παιδιά της Α’ Τάξηε παρουσίασαν προτάσεις μείωσης της σπατάλης τροφής, ενώ μαθητές της Β΄ Λυκείου με την καθοδήγηση των Καθηγητριών τους, Γ. Δανιήλ και Χ. Καραμπίνη, έδειξαν εντυπωσιακά πειράματα Χημείας με αλλαγές ουσιών και χρωμάτων εντυπωσιάζοντας το κοινό!

Επιπλέον, η Ομάδα μας συνεργάστηκε με τον Τομέα Γερμανικών του Σχολείου και παιδιά, με την καθοδήγηση των Καθηγητριών, Β.Γλυκή και Α.Ντόβα, παρουσίασαν στο κοινό γερμανούς ερευνητές που με τις εφευρέσεις τους άλλαξαν την ιστορία της Βιολογίας! 

Σε μία ακόμη δράση, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου, Σπύρος Γρηγοριάδης, Θοδωρής Καραγεωργάκης, Νίκος Κοκολιός και Μιχάλης Μπουρίτης, συμμετείχαν στο 10ο Συνέδριο ACSTAC του Κολλεγίου Ανατόλια μαζί με άλλα 50 σχολεία από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά εντυπωσίασαν με το λόγο, τις προτάσεις και την παρουσία τους.  Παράλληλα, συγκέντρωσαν εικόνες και εμπειρίες σε ένα υψηλού επιπέδου συνέδριο γνώσεων και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ μαθητών και επιστημόνων.