Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist 2022

Το Σχολείο μας συμμετείχε στον μεγάλο τελικό του εθνικού προκριματικού για την 20η Διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist. Τα Εκπαιδευτήριά μας εκπροσώπησε ο μαθητής του Γυμνασίου, Πέτρος Γιαννουλόπουλος-Καϊρης, ο οποίος είναι ένας από τους 100 που προκρίθηκαν ανάμεσα σε 1300 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Ο Πέτρος διαγωνίστηκε στην κατηγορία του Powerpoint και είχε μια εξαιρετική παρουσία.

Στην εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με την Υπεύθυνη της Microsoft για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα κ.Έλενα Ζαγλαρίδου. Κατά τη συνάντησή μας αυτή, μάλιστα, επισημάνθηκε ο σημαντικός μας ρόλος ως μεγάλου σχολείου που λειτουργεί, πλέον, κι ως επίσημο Πιστοιημένο Κέντρο MOS προωθώντας τη γνώση, αλλά και δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και σε ευρύτερο κοινό υποψηφίων να αποκτήσουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά. Και μαζί με την ACTA – Τεχνοβλαστός ΑΠΘ, η οποία και έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του Ελληνικού Σκέλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MOS, αναμένουμε, επίσης, με χαρά τις συμμετοχές μαθητών από τα ακριτικά νησιά της χώρας, ενέργεια που στηρίζουμε σε συνεργασία με την Axion Hellas.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist (MOS) είναι ο επίσημος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων στο Microsoft Office και ο μοναδικός που υποστηρίζεται από τη Microsoft. Από το 2002 μέχρι και σήμερα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOS φιλοξενεί τους καλύτερους κάθε χώρας σε Word, Excel & PowerPoint στον Παγκόσμιο Τελικό.