Σμύρνη….Οι Μνήμες Μένουν Άσβεστες

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του θεσμού των Βιβλιοπαρουσιάσεων, μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου διάβασαν το βιβλίο της προσκεκλημένης μας, κ. Ελένης Δικαίου, “Ο τελευταίος Έλληνας της Σμύρνης” και δημιούργησαν κόμικ, βιβλιοπαρουσιάσεις, μικρασιάτικο τσελεμεντέ, βίντεο.Τα παιδιά ερεύνησαν εκτενώς και απέκτησαν πολλές γνώσεις για τη Μικρασιατική καταστροφή.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν εργασίες των μαθητών, ρητορικά δρώμενα, εκφραστική αναγνωση από μαθητές, εκπαιδευτικό ιστορικό ντοκιμαντέρ, συνέντευξη  από τον πρόεδρο της προσφυγικής περιοχής “Νέα Παλάτια Ωροπού” και μικρασιάτικα τραγούδια.

Μαζί μας ήταν και δύο τμήματα της ΣΤ΄Τάξης του Δημοτικού, ως διαβαθμιακή δράση, καθώς κι οι μαθητές των συγκεκριμένων τμημάτων ασχολήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα με το συγκεκριμένο θέμα.

Για την προετοιμασία και διοργάνωση της εκδήλωσης,  συνεργάστηκαν από τη Βαθμίδα του Γυμνασίου, η Ομάδα Εργασίας Φιλολόγων, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και η Ρητορική Ομάδα, αλλά και το Απογευματινό Μουσικό Τμήμα, και οι Δάσκαλοι των Εκπαιδευτηρίων μας.

Η Συγγραφέας, Ελένη Δικαίου, επισκέφθηκε το Σχολείο μας, στο πλαίσιο του θεσμού “Μήνας εφηβείας” των εκδόσεων Πατάκη.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Α. Λιούλη, Χ. Σταμάτη, Κ. Δρύλλη, Ε. Νικολαΐδου, Α. Γιαννακοπούλου, Ν. Καζαμίας