*Στάση Ζωής*| Ανθρώπινα Δικαιώματα

Δύο, ακόμη, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαβαθμιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος *Στάση Ζωής* και στον άξονα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα:

– Οι μαθητές του Δημοτικού ασχολήθηκαν με την Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Η Α’ Δημοτικού φιλοξένησε διαδικτυακά μαθητές της Α’ Γυμνασίου, οι οποίοι τους διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο “Το μαγικό μολύβι”. Πρόκειται για μία “γέφυρα” μεταξύ Δημοτικού-Γυμνασίου μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική συνεργασία. Την επιμέλεια της δράσης είχαν η Δασκάλα, Μ. Μπαλιούση, η Καθηγήτρια Αγγλικών, Φ. Κόρμπη, & ο Εκπαιδευτικός Γυμνασίου – Θεολόγος, Γ. Σωτηρίου.

 

– Μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου ενημερώθηκαν και συζήτησαν για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.  Η ενημερωτικές ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από μαθητές του ΙΒ, οι οποίοι συμμετείχαν και στη δράση της Action Aid| Youth for Love· Junior για τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.  Υπεύθυνοι Καθηγητής για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν η Καθηγήτρια Αγγλικών, Φ. Κόρμπη & ο Καθηγητής Μαθηματικών, Β. Νανούρης, με το εξαιρετικό του κείμενο: Γιατί να συζητάμε “ανοιχτά” για την έμφυλη βία στο Σχολείο;”