Βραβείο για το Σχολείο μας στο Anatolia College Science and Technology 8th Conference

Ο μαθητής του Λυκείου μας, Φίλιππος-Ακύλας Καλούδης, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Βιολόγου, Δρ. Σ. Παπαδοπούλου, συμμετείχε στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC κι απέσπασε Βραβείο για την εξαιρετική κι ενδελεχή εργασία που παρουσίασε, με τίτλο: “Το μέλλον του Φαγητού”  – “The Future of Food”.

To Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας – ACSTAC (Anatolia College Science and Technology Annual Conference) διοργανώθηκε από το Κολλέγιο Ανατόλια, για 8η χρονιά, με κεντρικό του άξονα την πράσινη εκπαίδευση και τη σημασία της σύνδεσης της έννοιας της βιωσιμότητας και της κοινωνικής υπευθυνότητας με το STE(A)M.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές κλήθηκαν να επιλέξουν ένα θέμα που τους προκαλεί το ενδιαφέρον και να το διερευνήσουν σε βάθος, με στόχο να το συνδέσουν με την καθημερινή τους ζωή και την κοινότητα τους. 

Στόχος, μέσω αυτής της διεργασίας, ήταν τα παιδιά να εφαρμόσουν τις αρχές της διερευνητικής μάθησης, να αναζητήσουν πληροφορίες, να διερευνήσουν λύσεις και να κατασκευάσουν καινοτόμα προϊόντα κι  επιπλέον να καλλιεργήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα.