1Η ΘΕΣΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ| 2οι ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Οι *Modus Vivendi* απέδειξαν – για ακόμη μία φορά – την αξία τους και… με λόγια και με πράξεις! Η Ομάδα Ρητορικής του Γυμνασίου μας ( Φ. Α. Καλούδης· Δ. Σωτηρόπουλος· Α. Μούτσελος· Δ. Μάμμος & Α. Μισθός) συμμετείχε στους  2ους Διασχολικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου Γυμνασίων, στο αγώνισμα της “Ομαδικής Συζήτησης” και κατέκτησε την 1η Θέση!

Η “Ομαδική Συζήτηση” εισήχθη για πρώτη φορά ως αγώνισμα σε ρητορικούς αγώνες. Στόχος της Ομάδας, υπό την καθοδήγηση της Φιλολόγου, Κ. Δρύλλη, ήταν να αποκτήσει επαφή και να “δοκιμαστεί” στο νέο αυτό αγώνισμα, ακολουθώντας το πνεύμα πρωτοπορίας που χαρακτηρίζει το D|ικό μας Σχολείο. Η συστηματική, ωστόσο, προετοιμασία της, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η ρητορική δεινότητα, αλλά και η ομαδοσυνεργατικότητα των μαθητών μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Και οι *Modus Vivendi* όχι μόνο προκρίθηκαν στον Τελικό της Διοργάνωσης, αλλά, σε συνέχεια μίας εξαιρετικής εμφάνισης, βρέθηκαν και πάλι στην κορυφή!

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία, καθώς, η Ομάδα μας, μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών και έχοντας κάνει μόνο μία προσομοίωση του νεοφυούς αυτού αγωνίσματος, καταφέρνει και πάλι να επιδείξει τον ζήλο, την αγάπη της για τη Ρητορική, το υψηλό της επίπεδο, αλλά και την ουσιαστική προσπάθεια που καταβάλλεται, από όλους τους συντελεστές, για την καλλιέργεια της τέχνης του λόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές μας αξιολογήθηκαν από την επιστημονική επιτροπή ως εφάμιλλοι μαθητών Λυκείου, ενώ η Υπεύθυνη Καθηγήτριά τους, Κ. Δρύλλη προέδρευσε των Επιτροπών των Κριτών στο Αγώνισμα του Αυθορμήτου λόγου.

Οι Διασχολικοί Αγώνες συνδιοργανώθηκαν από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, με τη συμμετοχή 22 Γυμνασίων και συνολικά 155 μαθητών στα αγωνίσματα του Αυθόρμητου Λόγου και τις Ομαδικής Συζήτησης.