Επίσκεψη ειδικού γεωπόνου για το Έργο Teaspils

 

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου TEASPILS πραγματοποιήθηκε ομιλία την Παρασκευή στις 28 Απριλίου 2023 από τον γεωπόνο κ. Νικόλαο Κόκκινο απόφοιτο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και σύμβουλο επιχειρήσεων. Παρευρισκόμενοι ήταν μαθητές των γαλλικών τμημάτων της Β’ Γυμνασίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, διάφοροι συνεργάτες και οι υπεύθυνοι του τμήματος ξένων γλωσσών.

 Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν το πολυτεχνείο της Ισπανίας, πανεπιστήμια της Αυστρίας και της Γερμανίας, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα από την Ελλάδα και το ανοιχτό πανεπιστήμιο από την Κύπρο όπου εμπλέκεται με πολλές ειδικότητες. Το έργο εστιάζει στην δημιουργία περιβαλλοντικής  ευαισθησίας απέναντι στα φυτά και στην εκπαίδευση μαθητών και καθηγητών σε οικολογικούς χώρους μάθησης.

Ο κ. Κόκκινος συνομιλώντας με τους μαθητές τόνισε την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και την συμβολή των φυτών εσωτερικού χώρου στην ψυχική και σωματική υγεία αλλά και στην απόδοση των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι project managers του έργου είναι ο κ. Θωμάς Οικονόμου και η κ. Ελπινίκη Μαργαρίτη και οι συντονίστριες καθηγήτριες του προγράμματος για τα γαλλικά  η κ. Μπαλαφούτη και η κ. Τσέβη.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα εδώ.